Wetenschap & homeopathie

Er is ruimschoots geschreven over homeopathische verdunningen, de werking en het verklaren van wat ze feitelijk zijn. Het antwoord kan alleen maar verklaard worden volgens de principes van waaruit het zelf ontstaan is. Elke stof heeft een eigen frequentie. De werkende potentiŽle verdunning kan niet waargenomen worden (Korsakoff). Hoe hoger het niveau van de verdunning, hoe trager ervan de werking op gang komt en hoe langer dit doorwerkt. Homeopathie is wetenschappelijk aantoonbaar. De wetenschap zal veel meer moeite moeten doen om op een adequate wijze hiernaar onderzoek te doen. Critici hebben de successen van de homeopathie steeds weer in twijfel getrokken, omdat zij van mening zijn dat in hoge verdunningen niets meer aan werkzame stoffen aantoonbaar zijn. Gelukkig weten homeopaten en patiŽnten, dat het tegendeel waar is.

 

De materiŽle deeltjes in het homeopathische middel zijn gedematerialiseerd, dus ontdaan van de materie in een biljardvoudige, onvoorstelbare verdunning, maar met behoud van de vibratiekracht- Homepathische middelen blijken in de praktijk werkzaam te zijn. Intussen heeft de moderne wetenschap haar interesse in de homeopathie weer herontdekt. Zij probeert met verfijnde technieken te ontdekken wat er werkelijk na zulke meervoudige verdunningen is overgebleven en zijn op zoek naar de werkzame stoffen die ze niet kunnen vinden.

 

Waarom zou een homeopathisch middel materieel moeten zijn als het de levenskracht al in zich heeft en het dus zelf is? Hoe hoger de potentie, hoe krachtiger en werkzamer het middel. De gedynamiseerde stoffen worden op een bepaalde manier verdund. Ziekte heeft haar bestaan te danken aan een hele reeks aan factoren en omstandigheden. De homeopaat tracht het patroon in de zieke en de ziekte te herkennen en zoekt daarvoor een passend middel dat aansluit bij dat ziektepatroon. Dit wordt door de homeopaat gezien als een spiegelend en reflecterend geheel.

<terug naar overzicht

©           www.natuurarts.info