Tekstvak: Het geheim van de homeopathie
Hoe is het mogelijk dat ťťn klein korreltje, dat eindeloos is verdund, een mens, een dier of een plant genezen kan. Want er is zo veel geschud en verdund, dat er op het eerste gezicht geen molecuul overblijft, ofschoon alle werkzame krachten in die korrel behouden blijven. 
Om het geheim van de homeopathie te begrijpen moet men de heilzame stof die in het lichaam ontbreekt, niet alleen in materiŽle zin bekijken maar veel meer op energetisch niveau. Het gaat om een energie die op passende wijze aan het lichaam wordt toegevoegd, zodat lichaam en ziel weer in balans komen. Homeopathie is eigenlijk een vorm van zielkunde.
Het gros der wetenschappers kijkt nog door een materiŽle bril. Domweg omdat wetenschappelijk niet kan worden aangetoond dat de mens een ziel heeft en net zo min, dat elk materieel stofje een levenskracht herbergt. Dit kan gemakkelijk leiden tot de conclusie, dat een homeopathische stof geen enkele geestkracht bezit en dus puur suggestief is. Om die laatste gedachte maar meteen van tafel te vegen. Want als dat zo is, kan homeopathie immers nooit werken bij jonge kinderen en dieren. Toch werken homeopathische middelen bij hen veel beter en directer omdat zij nog onbevangen en minder geblokkeerd zijn dan volwassenen.
Bovendien verwordt homeopathie in deze veronderstelling tot een eenvoudige methode. Volgens de gangbare geneeskunde beeldt de patiŽnt zich in dat een voorgeschreven (homeopathisch) middel nu eenmaal werkt en het probleem -voor zover het er al was- is uit de wereld. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kiezen van het juiste middel bij zieke mensen is een uiterst gecompliceerde aangelegenheid. De totale duur van de behandeling kan erg uiteenlopen. Soms is een aantal keren al voldoende, maar een behandeling kan ook nog wel meerdere maanden en jaren vergen. Hierbij wordt het geduld sterk op de proef gesteld. In moeilijke situaties is het verbluffend te zien, met welke kracht een homeopathisch middel een ernstig ziek lichaam weer kan herstellen. 

 

<terug naar overzicht

©             www.natuurarts.info