Homeopathie geen suggestie

Homeopathie berust niet op suggestie. Hoe zouden kinderen, dieren en planten zo fijngevoelig op homeopathie kunnen reageren? Zou homeopathie niet baten, dan zou deze geen lang leven beschoren zijn. Homeopathie bestaat al meer dan 150 jaar! Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking is vastgelopen in de gangbare geneeskunde; het tolereert geen medicijnen meer met gevaarlijke bijwerkingen, maar natuurlijke kruiden.

 

Door alle ziektesymptomen van de patiŽnt loopt een ‘rode draad’. Deze typeren zowel de ziekte alsook de zieke. Alle symptomen zijn volledig identiek aan het voorgeschreven middel. Zo kan het middel sulfur wel een honderdtal aan symptomen hebben, maar het zou te gek worden om een honderdtal symptomen te moeten hebben, die bij het ziektebeeld horen om dat ťne passende middel te kunnen voorschrijven. Slechts een redelijk aantal klachtsymptomen typeren het ziektebeeld, dat bij dat ťne middel past.

 

Ook worden ziel en lichaam bij de behandeling betrokken. Homeopathie dringt door tot het diepste innerlijk van de problematiek. Op deze reis wordt de homeopaat, samen met zijn patiŽnt, zich van een heleboel dingen bewust. Deze innerlijke ontwikkeling met de blik naar binnen geeft diepe inzichten. De homeopaat vraagt de behandelde uit te leggen wat deze nu precies voelt en beleeft. Terwijl de patiŽnt dit beschrijft, verwerkt de homeopaat de gegevens, maar vraagt daarover nog iets meer te vertellen.

 

Zo dringt de homeopaat stapsgewijs dieper door tot de casus totdat hij het kerncentrum bereikt. Dat is het punt waar duidelijk wordt hoe alle uitdrukkingen van lichaam, ziel en geest dit ene kerncentrum weerspiegelen. Zo komt het gevonden geneesmiddel tot zijn recht. Lichaam en ziel drukken dezelfde verstoring(en) uit. Wat in de ziel verscholen achterblijft, laat het lichaam direct en duidelijk zien. Hoe dieper de homeopaat graaft, hoe dichter hij bij zijn kern komt en dat in het voordeel van de patiŽnt.

<terug naar overzicht

©             www.natuurarts.info