Een speurtocht naar het juiste middel

In zeer veel opzichten is homeopathie te verkiezen boven de ´niet-natuurlijke geneeskunst´. Door de wijze van benadering en heelkunst wordt direct het geestelijke dat aan de psyche verwant is, naar de ziel toegevoerd. Wanneer van de ziel zelf iets verloren is gegaan of verzwakt is door iets, wat ze van buitenaf (uit de materie) heeft afgenomen, wordt de ziel arts van haar eigen lichaam. Er zijn twee soorten van homeopathie:

 

-1- Een speciaal soort waarvan het resultaat uiteraard meer onzeker is, aangezien zelfs een nog zo bekwame arts steeds met onzekerheid herkennen kan welke delen van de psyche (ziel) verzwakt zijn. De arts kan daardoor dan ook het juiste psychespecificum niet toepassen. Maar een in de geest wedergeboren geest (een arts, die verbonden is met het geestelijke), kan dat echter wel. Voor een nog niet volledig getransformeerde arts is dit moeilijk of geheel niet mogelijk, al is deze verstandelijk nog zo bekwaam.

 

-2- Bij homeopathische middelen, die door de zon bestraald zijn kan echter geen enkele arts falen, wanneer hij maar enigszins bekwaam is. Deze manier is of zou meer dan voldoende zijn, als de mensen die levenswijze zouden volgen, die door de vroegere mensen getrouw in acht werd genomen.

 

Bij de niet-natuurlijke vorm van geneeskunde wordt het lichaam gedwongen tevoren ‘arts’ van haar eigen ziel te worden en daarmee arts van zijn eigen lichaam. Als de ziel in het gunstigste geval door ellende van het lichaam gezond is geworden, eerst dan kan zij zich terugwerkend bezighouden met het herstel van het lichaam. Dit is zeker de meest ongeschikte weg om weer volledig lichamelijk gezond te worden. Dit kan eenieder uit de langslopende reconvalescentie van het lichaam – en ook van de ziel – gemakkelijk inzien.’

(bron – uit het boek Genezing en Gezondheid – Jakob Lorber)

©             www.natuurarts.info                                                                                                                                           <terug naar overzicht